Perliet voor drainage

Ontdek de veelzijdigheid van perliet bij Agrifield.nl

Op zoek naar een veelzijdig en effectief product voor meer lucht in uw potgrond of meer drainage? Maak kennis met perliet, een natuurlijk mineraal dat de perfecte aanvulling vormt voor uw potgrond. Bij Agrifield.nl bieden we hoogwaardig perliet aan, speciaal ontworpen om uw planten de beste groeicondities te bieden.

Wat is perliet?
Perliet is een natuurlijk vulkanisch gesteente dat wordt verwerkt(verhit) tot kleine, lichte korrels. Deze korrels hebben uitstekende water- en luchtdoorlatende eigenschappen, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan potgrond, tuinaarde of hydrocultuursystemen.

Voordelen van perliet:

  • Optimale lucht- en waterverdeling: Perliet verbetert de beluchting van de potgrond en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van water, essentieel voor gezonde plantengroei.
  • Lichtgewicht: Dankzij zijn lage gewicht verbetert perliet de structuur van de bodem zonder deze te verzwaren.
  • Neutrale pH-waarde: Het heeft een neutrale pH, wat betekent dat het de zuurgraad van de grond niet verandert, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan planten.
  • Voorkomt verdichting: Het voorkomt dat de bodem te compact wordt, waardoor de wortels gemakkelijker kunnen groeien en zich kunnen verspreiden.

Toepassingen van perliet

Of je nu een hobbytuinier bent of een professionele kweker, perliet heeft een breed scala aan toepassingen. Het wordt gebruikt voor zaaien, stekken, in potgrondmengsels en als toevoeging aan hydrocultuursystemen. De mogelijkheden zijn eindeloos en de voordelen voor plantengroei zijn duidelijk merkbaar.

Soorten perliet

Bij Agrifield.nl bieden we hoogwaardig perliet aan in verschillende verpakkingen, geschikt voor elk type project, groot of klein. Ons perliet is zorgvuldig geselecteerd en voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en zuiverheid. De perliet beschikt over het keurmerk RHP.

Voeg perliet toe aan je potgrond en zie hoe je planten beter groeien in een verbeterde, goed doorlatende grond. Kies voor kwaliteit, kies voor perliet van Agrifield.nl.

Back to blog