Wat is BIOVIN?

De organische basis van Biovin wordt gevormd door de restanten die overblijven na het persen van druiven (most). Gedurende het humificatieproces van deze druivenresten ontstaat een product met organische plantennutriënten en talrijke nuttige micro-organismen, waaronder belangrijke stikstofbindende bacteriën zoals actinomyceten en SAR-microben (Systemic Aquired Resistance), die de weerstand van planten verhogen.

Sinds 1974 zijn minstens 45 proeven uitgevoerd onder wetenschappelijke begeleiding van diverse onderzoeksinstituten en universiteiten. Alle resultaten tonen aan dat Biovin de opname van minerale meststoffen bevordert en de uitspoeling van nitraten voorkomt door ze om te zetten in ammoniumstikstof, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op het gebruik van (kunst)mest en het terugdringen van uitspoeling.

Biovin fungeert als een organisch bodemverbeterend middel dat de basis vormt voor een gezonde teelt. Het bevat essentiële bacteriën en schimmels die een positief effect hebben op het ecosysteem in de potgrond, de groei van de plant bevorderen en de kwaliteit van de oogst verbeteren. Dankzij de eenvoudige vermengbaarheid en de aanwezigheid van een breed scala aan sporenelementen is Biovin een veelzijdig product dat gegarandeerd vrij is van onkruiden en hoge nitraatgehalten in planten en bodem voorkomt.

Biovin kan gecombineerd worden met alle PHC meststoffen, bacterieproducten en mycorrhizaproducten. Het gebruik van Biovin vloeibaar versterkt het effect ervan. Door een actief bodem- en wortelmilieu werpt het gebruik van kunstmest, fungiciden en biociden een ander licht op.

Voor specifieke toepassingen biedt Biovin praktische richtlijnen:

  • Voor gazon (sportvelden, golfbanen): meng Biovin met Dress zand en strooi 10 kg/100 m2 in maart en september, gevolgd door inregenen.
  • Voor containerteelt: meng Biovin met potgrond, eventueel in combinatie met MiniPlug of VA Cocktail (mycorrhiza).
  • Voor zaaibedden: verspreid 10 kg Biovin per 100m2 en mycorrhizasporen zoals VA cocktail of Pt-sporen, frezen, afwerken en inzaaien of planten.
  • Voor aanplant van bomen/heesters: meng 100 gram tot 1 kg Biovin in de opvulgrond van het plantgat.

Biovin wordt geleverd in zakken van 20 kg (40 zakken per pallet = 800 kg) en in BigBags van 600 kg. Het moet droog, vorstvrij en uit direct zonlicht worden opgeslagen. De houdbaarheid van Biovin is minstens 2 jaar.

 

Eigenschappen Waarde
Droge stof >70%
Organische stof >45%
As 9,7%
Chemische analyse (% van gewicht)
Totaal stikstof (N) 1,7
Nitraat stikstof (NO3-N) <0,1
Ammonium stikstof (NH4-N) <0,1
Organisch gebonden stikstof 1,7
Totaal fosfaat (P2O5) 0,5
Totaal kalium (K2O) 2,1
Kalk (CaO) 1,32
Magnesium 0,32
Natrium 0,01
Niet oplosbaar hydrochloor zuur 3,38
Sulfaat (SO3) 0,35
Koolzuur (CO2) 0,28
Koolstof (C) 38,80
Spore (ppm)
Mangaan (Mn) 27,00
IJzer (Fe) 1420,00
Zink (Zn) 29,00
Cobalt (Co) 0,40
Molybdeen (Mo) 2,88
Lood (Pb) 1,20
Cadmium (Cd) 0,20
Chromium (Cr) 13,30
Nikkel (Ni) 8,50
Arsenicum (As) 0,00
Back to blog